Bezienswaardigheden Wenen

Wenen is een stad met prachtige bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden in Wenen hebben vaak een rijke historie. Zo zijn er diverse paleizen, kastelen en andere oude gebouwen in en rondom de stad te vinden. Er is in Wenen zoveel te zien dat je bijna niet weet waar je naartoe moet. Hierom hebben wij een top 5 gemaakt van de bezienswaardigheden die je eens gezien moet hebben!

Bezienswaardigheden Wenen

1. Het MuseumsQuartier

Het MuseumQuartier is een plek in Wenen die vol staat met culturele instellingen en musea. Hier is onder meer het MUMOK museum te vinden en het Leopold museum. Tevens zul je hier vaak exposities en concerten aan treffen.

2. Het Stephansdom

Het Stephansdom is een prachtige kathedraal in Wenen en tevens de thuisbasis van de Oostenrijkse aartsbisschop. Deze kathedraal is 108 meter lang en 35 meter breed. Dit is qua architectuur een hoogstaand gebouw die zeker een indruk op jouw zal maken tijdens jouw bezoek.

3. Hundertwasser

Friedensreich Hundertwasser was een beroemde Oostenrijkse kunstenaar en dit zul je tijdens jouw bezoek aan Wenen ook zeker merken. De beste man is namelijk nadrukkelijk aanwezig in de stad. Zo zijn er diverse gebouwen in de Oostenrijke hoofdstad in zijn stijl gebouwd. Van al deze gebouwen springt het Hundertwasser Haus gebouw het meeste uit. Dit is een fraai vormgegeven wooncomplex. Tevens kun je in het Kunsthauswien museum meer over deze kunstenaar en zijn werken leren.

4. Het Hofburg Paleis

Het Hofburg Paleis was vroeger het huis van voormalige vorsten en is sinds 1945 de officiële plek waar de Oostenrijkse Bondspresident woont. Het paleis ziet er van binnen prachtig uit en is nog steeds hetzelfde als vroeger. Tevens zul je in dit paleis prachtige zalen aan treffen en is er zelfs een bibliotheek te vinden.

5. Het Schloss Schönbrunn

Het Schloss Schönbrunn is een prachtig paleis met een rijke historie. Dit paleis wordt door velen beschouwd als het culturele toppunt van Oostenrijk. Dit paleis was vroeger het zomververblijf van de keizer en beschikt over ruim 1400 kamers. Daarnaast zul je in het paleis ook een adembenemende tuin aantreffen met de 'Schönbrunner Zoo' dierentuin. Het verhaal van Sissi en de Habsburgers heeft zich allemaal in dit paleis afgespeeld en is een verhaal wat je niet wilt missen.